четвъртък, 16 юли 2015 г.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ХОРАТА,КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ ОБВЪРЗВАТ И ИЗБЯГВАТ ЕМОЦИОНАЛНА ВРЪЗКА



Да бягаш умишлено от любовта,означава сам да поставяш прегради и ограничения,за да избегнеш срещата със влюбването,истинската интимност и емоционалността.Любовта се приема,като задължение или тежест,а емоциите за крайно изтощителни.Така,избягващият любовта понижава интензитета на чувствата във връзката.Той търси предимно странични фактори,които да му създават удовлетворение,като работа,други връзки и нови интимни контакти.
Какви са симптомите на бягащия от любов? По какво да го познаем?
На първо място той поставя граница,чрез която пази своята автономност.Изгражда връзки,които не нарушават личната му неприкосновеност и зоната му на комфорт (дома,семейството).
Такъв човек трудно споделя чувствата си.По този начин той поддържа дистанция.
Има склонност да идеализира миналите си връзки или фантазира за “единствената”,не защото е бил много влюбен,а за да избегне обвързване с настоящия партньор.
Когато се стигне до интимност,той се отдръпва,въпреки че в началото е проявил внимание и загриженост.
Трудно създава емоционална връзка и предпочита интимните отношения.
Той не е способен да мисли за чувствата и интересите на партньора си,а гледа преди всичко собствените си.По този начин упражнява контрол върху нарастващата интимност и обвинява другия в безсмислена привързаност и зависимост.
От друга страна, когато е заедно с партньора си се държи дистанцирано,не показва емоции и по-скоро изглежда безразличен,а  когато го няма му липсва и иска отново да е с него.Тоест,избягващият любовта се чувства в капан и иска да избяга от връзката, но когато е далеч от партньора си, той изпитва привързаност и необходимост да е с него.
Характерно също така за него е използването на манипулация,чрез която си осигурява нужното внимание.а в същото време насажда усещането у другия,че трябва повече да го обича,за да получи отговор на чувствата си.
Неговите нужди са преди всичко,не е  важно какво иска партньорът му.Способен е да потиска самочувствието на другия и да го желае  само за себе си,а иначе държи на своята независимост и свободата да се впуска и в странични авантюри,които не са допустими за отсрещната страна.
Най-големият му страх е обвързването.Има проблеми с доверието и се усеща,като “впримчен”.В момента, в който партньорът му откаже да участва в такава връзка, той веднага намира нов партньор и напуска старата връзка без никакви чувства и угризения.

 jivko mihalev
realnilovehistori.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар